Waarom een pensioen­regeling voor uw werk­nemers?

U wilt een aantrekkelijke werkgever zijn. En u wilt goede werknemers voor uw bedrijf behouden. Daarom zorgt u voor optimale arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een pensioenregeling.

Behaald uw medewerker de pensioengerechtigde leeftijd? Dit houdt in veel gevallen in dat de arbeids­overeenkomst wordt beëindigd. Het inkomen uit arbeid komt te vervallen. De werknemer  valt hierdoor terug op de wettelijke regeling, de algemene ouder­doms­verzekering (AOV). Deze wettelijke regeling is slechts een basispensioen.

Met een pensioenregeling biedt u uw werknemers een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Door­dat uw werknemer met een pensioenregeling een aan­vulling op het wettelijk basispensioen kan op­bouwen draagt u bij aan de financiële fitheid van uw werknemers.

Vraag een offerte aan

Voordelen van de pensioenverzekering voor uw werknemers

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Binding werknemer met uw bedrijf
  • Premie fiscaal aftrekbaar

Mogelijkheden voor pensioen­opbouw

U kunt uw werknemers op verschillende manieren een pensioenregeling aanbieden:

Collectief pensioen

  • Collectieve pensioenregeling
  • Af te sluiten voor al uw werk­nemers
  • Verplichte deelname voor werknemers
Vraag een offerte aan

Individueel pensioen

  • Individuele pensioenregeling
  • Per werknemer af te sluiten
  • Pensioen op maat
Vraag een offerte aan

Voor de pensioenregeling wordt een pensioen­verzekering afgesloten.
Vraag naar de polisvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet verzekerd is.

Wat is een gebruikelijke pensioen­regeling die door werk­gevers wordt af­gesloten?

De beschikbare premieregeling, ook wel premie­overeenkomst genoemd, is een gebruikelijke vorm van een pensioen­­verzekering die een werkgever voor zijn personeel afsluit.

Deze regeling houdt in dat er een van tevoren overeengekomen percentage van het bruto jaar­inkomen in de pensioenregeling wordt ingelegd. Van dit percentage komt minimaal 50% voor uw rekening. U mag uiteraard ook de volledige premie voor uw rekening nemen. Het zogeheten premievrij pensioen.

De ingelegde premie wordt belegd .Dit houdt in dat vooraf niet bekend is hoe hoog het opgebouwde bedrag is. Op de einddatum van de pensioen­verzekering komt dit opgebouwde bedrag vrij. De werknemer kan met dit bedrag een pensioen aan­kopen. Hij is vrij te kiezen bij welke verzekeraar hij dit aanvraagt. De hoogte van het pensioen op eind­datum is niet gegarandeerd.

Een pensioenverzekering voor uw werknemers afsluiten

Neem voor advies betreft pensioenverzekeringen voor uw werknemers contact op met één van onze adviseurs.