Waarom een pensioenregeling voor uw werknemers?

U wilt een aantrekkelijke werkgever zijn. En u wilt goede werknemers voor uw bedrijf behouden. Daarom zorgt u voor optimale arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een pensioenregeling.

Behaald uw medewerker de pensioengerechtigde leeftijd? Dit houdt in veel gevallen in dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Het inkomen uit arbeid komt te vervallen. De werknemer  valt hierdoor terug op de wettelijke regeling, de Algemene Ouderdomsverzekering (AOV). Deze wettelijke regeling is slechts een basispensioen.

Met een pensioenregeling biedt u uw werknemers een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Doordat uw werknemer met een pensioenregeling een aanvulling op het wettelijk basispensioen kan opbouwen draagt u bij aan de financiële fitheid van uw werknemers.

Vraag een offerte aan

Voordelen van de pensioenverzekering voor uw werknemers

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Binding werknemer met uw bedrijf
  • Premie fiscaal aftrekbaar

Mogelijkheden voor pensioenopbouw

U kunt uw werknemers op verschillende manieren een pensioenregeling aanbieden:

Collectief pensioen

  • Collectieve pensioenregeling
  • Af te sluiten voor al uw werknemers
  • Verplichte deelname voor werknemers
Vraag een offerte aan

Individueel pensioen

  • Individuele pensioenregeling
  • Per werknemer af te sluiten
  • Pensioen op maat
Vraag een offerte aan

Voor de pensioenregeling wordt een pensioenverzekering afgesloten.
Vraag naar de polisvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet verzekerd is.

Wat is een gebruikelijke pensioenregeling die door werkgevers wordt afgesloten?

De beschikbare premieregeling, ook wel premieovereenkomst genoemd, is een gebruikelijke vorm van een pensioenverzekering die een werkgever voor zijn personeel afsluit.

Deze regeling houdt in dat er een van tevoren overeengekomen percentage van het bruto jaarinkomen in de pensioenregeling wordt ingelegd. Van dit percentage komt minimaal 50% voor uw rekening. U mag uiteraard ook de volledige premie voor uw rekening nemen. Het zogeheten premievrij pensioen.

De ingelegde premie wordt belegd .Dit houdt in dat vooraf niet bekend is hoe hoog het opgebouwde bedrag is. Op de einddatum van de pensioenverzekering komt dit opgebouwde bedrag vrij. De werknemer kan met dit bedrag een pensioen aankopen. Hij is vrij te kiezen bij welke verzekeraar hij dit aanvraagt. De hoogte van het pensioen op einddatum is niet gegarandeerd.

Een pensioenverzekering voor uw werknemers afsluiten

Neem voor advies betreft pensioenverzekeringen voor uw werknemers contact op met één van onze adviseurs.