Waarom een hypotheek?

Het kopen van een (tweede) woning is een forse investering. Een investering die maar weinig mensen in één keer kunnen betalen. Met een hypotheek kunt u de aanschaf van uw droomhuis realiseren.

Of heeft u al een hypotheek en wilt u uw woning verbouwen of uitbreiden? Uw bestaande hypotheek kunt u mogelijk met de bouwkosten verhogen.

Bent u nieuwsgierig of uw bestaande hypotheek ten opzichte van de huidige financiële markt nog wel voordelig is? Een bestaande hypotheek kunt u herfinancieren waarbij u meteen gebruik maakt van de nieuwe ontwikkelingen van de financiële markt van vandaag.

Via ons online platform CONNECT kunt u een offerte aanvragen voor een nieuwe hypotheek, een hypotheek voor uw tweede huis of de herfinanciering van een bestaande hypotheek. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan de beste hypotheekdeal in uw mailbox.

Voordelen van ons online platform CONNECT

 • Eenvoudig online de beste deal
 • Keuze uit diverse aanbieders
 • Binnen 2 werkdagen een offerte
 • Aanvraag kan online worden afgewikkeld
 • Te gebruiken voor een nieuwe aanvraag, tweede huis of herfinanciering

Wat is CONNECT?

CONNECT is een online platform waar we u de mogelijkheid bieden om gratis en vrijblijvend hypotheekoffertes bij de diverse aanbieders op Curaçao aan te vragen. Een vergelijking is daardoor heel snel en makkelijk gemaakt.

Na het invullen van het online aanvraagformulier gaan de aangesloten aanbieders voor u aan de slag en ontvangt u binnen 2 werkdagen de beste hypotheek­deal voor uw situatie in uw mailbox.

En bent u met een offerte akkoord? Dan is het via het platform ook mogelijk uw offerte om te zetten in een aanvraag. Eenvoudig, snel en u hoeft er de deur niet voor uit.

Een nieuwe hypotheek

Wilt u een nieuwe hypotheek aanvragen?

Vraag een offerte aan

Hypotheek tweede huis

Wilt u een hypotheek aanvragen voor uw tweede huis?

Vraag een offerte aan

Herfinanciering hypotheek

Wilt u uw huidige hypotheek herfinancieren?

Vraag een offerte aan

Welke hypotheekvormen zijn er?

Op Curaçao bieden de hypotheekverstrekkers twee soorten hypotheekvormen aan.

Annuïteitenhypotheek

Met een annuïteitenhypotheek wordt de hypotheekschuld gedurende de looptijd afgelost.

Met deze vorm betaalt u een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat voor een gedeelte uit rente en een gedeelte uit aflossing. Bij aanvang van de hypotheek bestaat de maandaflossing voor het grootste deel uit rente.

Naarmate de tijd verstrijkt verandert de verhouding tussen rente en aflossing: uw maandaflossing bestaat dan voor een groot gedeelte uit aflossing en de rente wordt steeds lager.

De voordelen van een annuïteitenhypotheek zijn:

 • Het bruto maandbedrag staat gedurende de rentevastperiode vast.
 • De zekerheid van een volledig afgeloste hypotheeklening aan het eind van de looptijd.
 • Gedurende de looptijd lost u maandelijks minder rente en meer hypotheekschuld af.

De annuïteitenhypotheek is de meest gangbare en afgesloten hypotheekvorm op Curaçao.

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u tijdens de looptijd uw hypotheekschuld niet af. U betaalt alleen de rente. Deze vorm wordt ook wel een aflossingsvrije hypotheek genoemd. Met deze hypotheekvorm behoudt u tijdens de hele looptijd de maximale renteaftrek.

U bent verplicht om naast de hypotheek een levensverzekering voor de volledige hypotheeksom af te sluiten. Deze verzekering keert uit bij:

 • vroegtijdig overlijden
 • aan het einde van de looptijd van uw hypotheek

In beide gevallen komt de uitkering ten gunste van de hypotheek: de hypotheek­som wordt hiermee ingelost.

De voordelen van een levenhypotheek zijn:

 • Het bruto maandbedrag staat gedurende de rentevastperiode vast
 • De volledige hypotheeklening wordt aan het eind van de looptijd afgelost
 • U behoudt gedurende de looptijd maximale renteaftrek
 • Met name interessant voor personen of gezinnen met een hoog inkomen

Hypotheek afsluiten: welke verzekeringen zijn verplicht?

Hypotheekverstrekkers willen er zeker van zijn dat uw woning en daarmee uw hypotheek goed beschermd zijn. Om een (bepaalde) hypotheek te kunnen verkrijgen bij de koop van uw woning, vereisen zij daarom dat u bepaalde (woon)verzekeringen afsluit. Hierbij kunt u denken aan:

Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering, ook wel een opstal­verzekering genoemd, is bijna altijd verplicht om een hypotheek af te kunnen sluiten voor de aankoop van uw nieuwe of tweede woning.

Uw huis vormt namelijk het onderpand voor de lening. Door bijvoorbeeld brand, storm of waterschade kan dit onderpand wegvallen en dat wil de hypotheek­verstrekker voor­komen.

Meer over de woonhuis­verzekering

Overlijdensrisico­verzekering

Uw overlijden kan ertoe leiden dat de hypotheek­lasten niet meer kunnen worden betaald. Een risico wat de bank of hypotheek­verstrekker probeert te beperken.

Om een hypotheek af te kunnen sluiten is een overlijdens­risico­verzekering dan ook een veelvoorkomende eis. Voor welk deel van uw hypotheek u de verzekering moet afsluiten, verschilt per hypotheek­verstrekker.

Meer over de overlijdensrisico­verzekering

Ongevallenverzekering

Stel dat u door een ongeval blijvend invalide raakt? Uw inkomen kan dan wegvallen. Hetgeen grote financiële gevolgen kan hebben voor u en uw gezin.

Met een ongevallenverzekering ontvangt u een eenmalige uitkering waarmee u het inkomensverlies tijdelijk op kunt vangen. Het bedrag kunt u dan bijvoorbeeld gebruiken om een deel van uw hypotheek af te lossen.

Meer over de ongevallen­verzekering

Welke verzekeringen exact vereist zijn, hangt af van de eisen welke de door u gewenste geldverstrekker stelt bij het afsluiten van uw hypotheek.

Daarnaast zijn er ook verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel heel verstandig zijn om af te sluiten. Zoals bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering.

Ook handig om te verzekeren

Veelgestelde vragen

Worden mijn privégegevens vertrouwelijk behandeld?

De communicatie tussen u en de dienstverlener is privé. Dit houdt in dat de door u verstrekte informatie volgens de Europese privacyrichtlijnen (AVG) wordt opgeslagen en vernietigd. De opgegeven informatie is versleuteld en wordt door zowel CONNECT als Inter-Assure Insurances niet gebruikt voor marketing­doeleinden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Het bedrag dat u voor de aanschaf van een woning kunt lenen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • uw maandelijks inkomen
 • het bedrag aan borg dat u heeft
 • uw maandelijkse uitgaande kosten
 • eigen geld wat u zelf inbrengt

U kunt op ons online platform een globale berekening maken van wat u maximaal kunt lenen.

Wat zijn mijn maandelijkse hypotheek­lasten?

Uw maandelijkse lasten zijn afhankelijk van de hoogte van uw hypotheeksom. Maar ook de premies voor een overlijdens­risicoverzekering en andere verzekeringen zijn een onderdeel van uw maandelijkse lasten.

Op ons online platform CONNECT kunt u een ruwe schatting van uw maandelijkse lasten  berekenen.

Uw hypotheek afsluiten

Een offerte voor uw hypotheek of het afsluiten van uw hypotheek kunt u heel eenvoudig via onze online marktplaats CONNECT doen. Vraag hier een offerte aan voor:

Ook al uw vragen worden op dit platform beantwoord. Maar mocht u met vragen blijven zitten, dan kunt u deze aan onze financiële adviseurs stellen op connect@inter-assure.com.