Waarom een Defensie / expat pakket?

U gaat voor een langere periode naar Curaçao om te wonen en te werken. Een spannende en unieke nieuwe ervaring. Om het onze nieuwe eilandbewoners wat gemakkelijker te maken op het gebied van verzekeringen, hebben wij het speciale Defensie / expat verzekeringspakket voor u ontwikkeld.

Een verhuizing naar Curaçao betekent ook heel veel geregel. Dat begint al in Nederland, nog voordat de dozen zijn ingepakt. Eenmaal op Curaçao aangekomen komt u er al heel snel achter dat het geregel nog even doorgaat.

Het Defensie / expat verzekeringspakket biedt u alle verzekeringen in één pakket tegen een aantrekkelijk tarief!

Bon bini na Korsou!

Vraag een offerte aan

Voordelen Defensie / expat pakket

  • Al uw verzekeringen overzichtelijk op één polisblad
  • Voorlopig dekkingsbewijs bij auto uit Nederland
  • Speciale tarieven
  • Eenvoudige bepaling verzekerde som inboedelverzekering

Welke verzekering wilt u?

Autoverzekering

Neemt u uw auto mee uit Nederland? Zodra deze op Curaçao wordt vrijgegeven en u de auto bij de Douane kunt ophalen, is de auto nog niet op Curaçao geregistreerd. De auto is dan ook nog niet voorzien van een kenteken. Een verzekering kunt u over het algemeen pas regelen als de auto is geregistreerd en voorzien is van een kenteken. Dit gebeurt bij het keuringsstation op Parera.

U moet hiervoor met uw niet-geregistreerde en ongekentekende auto op de open­bare weg.

Wij nemen u de zorgen van het onverzekerd rijden uit de handen. Met u Nederlands kentekenbewijs geven wij een tijdelijke verzekeringsbewijs af. Met dit tijdelijk verzekeringsbewijs kunt u de auto van de Douane naar huis rijden en van huis naar het keuringsstation op Parera.

Nadat de auto is gekeurd en voorzien is van een kenteken ontvangt u een Keurings­kaart. Met deze keuringskaart kunt u uw verzekering bij ons definitief maken waarna u het definitieve polisblad ontvangt.

Met de keuringskaart en het polisbewijs betaalt u bij de belasting de wegenbelasting waarna u de kentekenplaten ontvangt.

Uw auto is nu geregistreerd en u mag nu vrij op Curaçao rondrijden.

Lees meer over onze autoverzekeringen

Inboedelverzekering

Voor Defensiepersoneel en expatters hebben wij een speciaal tarief voor uw inboedel­­verzekering.

De premie hiervoor is 4,50 promille over uw verzekerde som. Naast deze premie betaalt u poliskosten en 6% O.B.

Uw inboedel wordt over het algemeen door een internationaal verhuisbedrijf naar Curaçao verhuisd. U heeft waarschijnlijk voor de transportverzekering een inventarislijst van uw inboedel moeten opmaken. Een inventarislijst waarop staat vermeldt om welke inboedelstukken het gaat met de daarbij behorende nieuw­waarde.

Voor het vaststellen van de verzekerde som voor de inboedel kunt u eenvoudig deze lijst gebruiken. De hierop vermelde waarde nemen wij als uitgangspunt voor de verzekerde som van de inboedelverzekering.

Lees meer over onze inboedelverzekering

Achtergebleven Woonhuis-verzekering

Heeft u voor een langere periode uw vaste verblijfadres op Curaçao maar nog wel een (leegstaande) woning in Nederland?

De meeste Nederlandse verzekerings­­maatschappijen verzekeren geen leegstaande woningen. Wordt uw woning wel bewoond maar schrijft u zich uit omdat u naar het buitenland vertrekt? Dan ook zullen de meeste verzekerings­maatschappijen de verzekering beëindigen.

Maar u wilt uw woning in Nederland natuurlijk niet onverzekerd achterlaten. Inter-Assure heeft hiervoor de oplossing. Via OOM Verzekeringen kunt u via ons uw in Nederland achtergebleven woonhuis* verzekeren. Het maakt niet uit of de woning is verhuurd of onbewoond is.

Wilt u de verzekering direct afsluiten? Dat kan! Met onderstaande button heeft u direct toegang tot de website van OOM waar u eenvoudig de aanvraag online kunt indienen.

*Deze verzekering kan niet in het Defensie / expat pakket worden opgenomen.

Direct naar OOM verzekeringen
Particuliere aansprakelijkheids­verzekering

Voor Defensiepersoneel en expatters hebben wij een speciaal tarief voor uw particuliere aan­sprakelijkheidsverzekering.

De verzekering is voor uw gehele gezin die met elkaar op één adres woont. De verzekerde som is Nafl. 1.000.000,00. De dekking is wereldwijd.

Voor deze verzekering betaalt u slechts Nafl. 50,00 per jaar. Naast deze premie betaalt u poliskosten en 6% O.B.

Lees meer over onze particuliere aansprakelijkheids­verzekering

Ook handig om te verzekeren

Uw Defensie / expat pakket afsluiten

Wilt u een Defensie / expat pakket afsluiten? Download hier het aanvraagformulier. Deze kunt u mailen naar info@inter-assure.com of bij ons op kantoor afgeven.

Aanvraagformulier Defensie Expat pakket