Waarom een aanvullende ziekte­kosten­verzekering?

Zowel de BVZ als de particuliere ziekte­kosten­verzekeringen bieden dekking voor de medische kosten van nood­zakelijke geneeskundige zorg. Maar niet alles is in de BVZ of de particuliere ziekte­kosten­verzekering gedekt. Met de aanvullende ziekte­kosten­verzekering kunt u uw basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen zodat u naar uw eigen wens optimaal verzekerd bent.

U kunt de aanvullende ziektekostenverzekering naast uw verplichte BVZ verzekering afsluiten. Maar ook in aan­vulling op uw particuliere ziekte­kosten­verzekering.

Vraag een offerte aan

Wat is verzekerd?

Aanvullende dekkingen welke u kunt afsluiten als uit­breiding op uw basisverzekering zijn bijvoorbeeld onder andere:

  • tandartskosten
  • aanvullende kraamzorg
  • brillen / contactlenzen
  • ouderenzorg
  • buitenlanddekking
  • medische uitzendingen

Vraag naar de polisvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet verzekerd is.

Wie kan deze verzekering afsluiten?

De aanvullende ziektekostenverzekering kunt u zowel als aanvulling op uw BVZ verzekering als op uw particuliere ziekte­kosten­verzekering afsluiten.

Dekking in het buitenland

Gaat u op reis naar het buitenland? Hou er dan rekening mee dat uw BVZ verzekering of uw particuliere ziekte­kosten­verzekering niet standaard voldoende dekking biedt voor medische kosten van noodzakelijke genees­kundige zorg.

De dekking voor vergoeding van noodzakelijke gemaakte medische kosten is over het algemeen gemaximeerd op het op Curaçao van toepassing zijnde tarief.

Wilt u tijdens uw reis niet geconfronteerd worden met hogere kosten dan het tarief dat op Curaçao geldt? u kunt hiervoor een reisverzekering afsluiten. Over het algemeen vergoedt de reisverzekering de gemaakte medische kosten boven het op Curaçao van toepassing zijnde maximaal tarief.

Ook handig om te verzekeren

Veelgestelde vragen

Wat dekt een aanvullende ziekte­kosten­verzekering?

Met een aanvullende ziekte­kosten­verzekering is onder andere verzekerd:

  • Vergoeding voor brillenglazen of contact­lenzen
  • Vergoeding voor tandheelkundige zorg
  • Vergoeding voor alternatieve genees­wijze

Wilt u meer weten over de dekking voor de aanvullende ziektekostenverzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Kan ik een zorgpas krijgen bij een aanvullende ziektekostenverzekering?

Een zorgpas wordt alleen afgegeven indien u een particuliere ziektekostenverzekering heeft afgesloten. De zorgpas wordt niet verstrekt bij een aanvullende ziekte­kostenverzekering. Ook verstrekt de SVB voor de basisverzekering ziekte­kosten­verzekering (BVZ) geen zorgpas.

Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden voor de aanvullende ziekte­­kosten­­verzekering zijn niet online beschikbaar.
Neem voor de polisvoorwaarden contact op met één van onze adviseurs.

Uw aanvullende ziekte­kosten­verzekering afsluiten

Neem voor advies, een offerte en/of het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering contact op met één van onze adviseurs.