Wat is Roy-data?

Roy-data is een database waarin alle Nederlandse autoverzekeraars de schadevrije jaren van autobezitters bijhouden. Zodra een autoverzekering wordt opgezegd, geeft de verzekeraar het aantal schadevrije jaren door aan het Roy-data systeem.

Wordt er een nieuwe autoverzekering bij een andere Nederlandse autoverzekering gesloten? Dan kan die verzekeraar de opgebouwde schadevrije jaren uit Roy-data halen. Dit heet in gebruik nemen.

Met deze schadevrije jaren wordt korting op de autopremie verleend.

Heeft Inter-Assure toegang tot Roy-data?

Inter-Assure heeft als enige Curaçaose verzekeringsmaatschappij volledig toegang tot Roy-data.

Verzekeringnemers uit Nederland die naar Curaçao verhuizen hoeven geen papieren no-claimverklaring mee te nemen. Inter-Assure neemt de schadevrije jaren in de database in gebruik zodat u recht heeft op de no-claim korting.

Gaat u na een aantal jaren weer terug naar Nederland? Wij zorgen ervoor dat de totaal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-data worden opgenomen. Uw Nederlandse autoverzekeraar kan dan heel eenvoudig de schadevrije jaren weer in gebruik nemen.

Geldt Roy-data ook voor verzekeringsmaatschappijen op Curaçao onderling?

Zijn de door u opgebouwde schadevrije jaren enkel bij een Curaçaose verzekeringsmaatschappij opgebouwd? Dan is het helaas niet mogelijk om de schadevrije jaren in Roy-data op te nemen. U ontvangt bij het stopzetten van een autoverzekering een papieren no-claimverklaring.

In Roy-data kunnen schadevrije jaren alleen in gebruik worden genomen en worden afgegeven voor verzekeringnemers die reeds in Nederland schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren opvragen bij Roy-data?

De schadevrije jaren in Roy-data worden door Inter-Assure voor u opgevraagd. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Naam en geboortedatum
  • Polisnummer Nederlandse verzekering
  • Nederlands kenteken

Door ons worden de in Roy-data opgenomen schadevrije jaren “in gebruik” genomen. Dit houdt in dat in Roy-data zichtbaar is dat de schadevrije jaren bij ons op een autoverzekering zijn gebruikt. In Roy-data opgenomen schadevrije jaren kunnen maar door één verzekeringsmaatschappij in gebruik worden genomen.

Hoe lang blijven de schadevrije jaren uit Roy-data geldig?

Op Curaçao geldt een geldigheidstermijn van 1 jaar.

In Nederland kan het per verzekeringmaatschappij verschillen hoelang niet in gebruik genomen schadevrije jaren in Nederland geldig zijn. Dit varieert van 1 tot 4 jaar.