Wat is Roy-data?

Roy-data is een database waarin alle Nederlandse autoverzekeraars de schadevrije jaren van autobezitters bijhouden. Zodra een autoverzekering wordt opgezegd, geeft de verzekeraar het aantal schadevrije jaren door aan het Roy-data systeem.

Wordt er een nieuwe autoverzekering bij een andere Nederlandse autoverzekering gesloten? Dan kan die verzekeraar de opgebouwde schadevrije jaren uit Roy-data halen. Dit heet in gebruik nemen.

Met deze schadevrije jaren wordt korting op de autopremie verleend.

Inter-Assure heeft als enige Curaçaose verzekerings­maatschappij volledig toegang tot Roy-data.

Verzekeringnemers uit Nederland die naar Curaçao verhuizen hoeven geen papieren no-claimverklaring mee te nemen. Inter-Assure neemt de schadevrije jaren in de database in gebruik zodat u recht heeft op de no-claim korting.

Gaat u na een aantal jaren weer terug naar Nederland? Wij zorgen ervoor dat de totaal opgebouwde schade­vrije jaren in Roy-data worden opgenomen. Uw Neder­landse autoverzekeraar kan dan heel eenvoudig de schadevrije jaren weer in gebruik nemen.

Geldt Roy-data ook voor Curaçaose verzekerings­maatschappijen onderling?

Zijn de door u opgebouwde schadevrije jaren enkel bij een Curaçaose verzekeringsmaatschappij op­gebouwd? Dan is het helaas niet mogelijk om de schadevrije jaren in Roy-data op te nemen. U ontvangt bij het stopzetten van een autoverzekering een papieren no-claimverklaring.

In Roy-data kunnen schadevrije jaren alleen in gebruik worden genomen en worden afgegeven voor ver­zekering­nemers die reeds in Nederland schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren opvragen bij Roy-data?

De schadevrije jaren in Roy-data worden door Inter-Assure voor u opgevraagd. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Naam en geboortedatum
  • Polisnummer Nederlandse verzekering
  • Nederlands kenteken

Door ons worden de in Roy-data opgenomen schadevrije jaren “in gebruik” genomen. Dit houdt in dat in Roy-data zichtbaar is dat de schadevrije jaren bij ons op een auto­verzekering zijn gebruikt. Een Roy-data kan maar door één verzekeringsmaatschappij in gebruik worden genomen.

Hoe lang blijven de schadevrije jaren uit Roy-data geldig?

Op Curaçao geldt nog een geldigheidstermijn van 1 jaar.

In Nederland kan het per verzekerings­maatschappij verschillen hoelang niet in gebruik genomen schadevrije jaren in Nederland geldig zijn. Dit varieert van 1 tot 4 jaar.